Marsipanägg med vit choklad

Recept på marsipanägg med vit choklad. Mandelmassa, vit choklad och nougat får äggen att påminna om Mozartkulor i smaken. Strössla dem med glittrigt socker i olika färger.
Allt om Mat
Foto: Malin Hoelstad

Marsipanägg med vit choklad

  • 150 g mandelmassa
  • 100 g nougat
  • 150 g vit choklad
  • 2 msk strösocker - färgat, eller strössel

Gör så här

  1. Skär mandelmassa och nougat i 10 bitar. Forma mandelmassan runt nougatbiten och rulla till ett ägg.

  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron.

  3. Doppa äggen, ett och ett, i chokladen. Ta upp äggen med hjälp av två gafflar och strö över färgat socker eller strössel innan chokladen hinner stelna. Låt äggen stelna på bakplåtspapper.

  4. Vill du göra egen mandelmassa? Här hittar du ett bra recept. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!