Marshmallows med polkasmak

Mjuka och fluffiga polkamarshmallows med tydlig polkasmak.

Petra Lindstrand
Marshmallows med polkasmak
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 18 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 0,5 msk glykos
  • 0,5 msk vaniljpasta - eller 1 vaniljstång
  • 0,5 tsk pepparmintarom
  • 1 tsk hushållsfärg - röd

Garnering

  • 2 msk florsocker
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa  äggvitorna till ett mjukt skum.

  2. Koka socker, vatten och glykos till 127–130° i en kastrull. Häll den varma sockerlagen över äggvitorna under vispning. Vispa ca 2 min. Sätt bunken i ett kallt vattenbad, fortsätt att vispa på halvfart tills massan är blank och ca 45°.

  3. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med ca 1/2 dl av marängsmeten. Tillsätt vaniljpasta och pepparmintarom. Vispa ner gelatinblandningen i resten av marängsmeten.

  4. Sikta och blanda florsocker och majsstärkelse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca15 x 25 cm, och pudra med hälften av florsockerblandningen. Häll smeten jämnt i formen. Rippla i färgen försiktigt och dra med ett grillspett eller liknande så att färgen bildar ränder.

  5. Pudra över resten av florsockerblandningen, spara lite att vända bitarna i. Låt stelna i kylen 1 timme.

  6. Skär marshmallowsen i kuber, ca 3 x 3 cm, och vänd i resten av florsockerblandningen.

Vad tyckte du om receptet?