Marockansk salsa

Underbart god till skockorna men även till grillad fisk och kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 1 paprika - färsk eller grillad
  • 0,5 rödlök - hackad
  • 2 msk koriander - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 röd spansk peppar - färsk strimlad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skålla tomaterna i kokande vatten och skala dem. Klyv, peta bort kärnorna och finhacka.

  2. Grilla paprikan över gaslåga eller i het grillugn 15–20 min. Dra av skalet och hacka paprikan. Blanda tomat och paprika med rödlök, koriander, vitlök, spiskummin, pepparfrukt, vinäger och olja. Smaka av med salt och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!