Marockansk rotfruktsgryta

Här hittar du ett recept på en smarrig marockansk rotfruktsgryta. Spiskummin, sambal oelek och vitlök ger grytan dess speciella karaktär och hetta.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 påse rotfrukter - palsternacka, morötter, kålrot, rotselleri, purjolök (ca 1 kilo), blandade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk sambal oelek
  • 8 dl vatten
  • 2,5 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk kikärter - (410 g)

Tillbehör

  • 2 dl matyoghurt
  • 60 g surdegsbröd - /pers

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs grönsaker och vitlök i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och sambal och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter.

  3. Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 5 minuter.

  4. Servera grytan med matyoghurt och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!