Marmelad med lingon, honung och lagerblad

Fransk finess på våra kära lingon! Den syrligt fylliga smaken på denna marmelad är ­underbar till krämig ost.
Sébastien Boudet
Marmelad med lingon, honung och lagerblad
Marmelad med lingon, honung och lagerblad Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg lingon
  • 10 lagerblad
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 1,5 dl honung
  • 600 g rörsocker

Tillbehör

  • ost - t ex brillat-savarin
  • surdegsbröd med råg - t ex pain de seigle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.

  2. Skölj lingonen om de är färska och lägg dem tillsammans med lagerbladen i en djup, ugnssäker form. Häll över vinäger, honung och socker.

  3. Sätt formen mitt i ugnen och låt stå 6–8 timmar. Rör om då och då.

  4. Plocka ut lagerbladen och mixa lingonen med mixerstav.

  5. Häll marmeladen i glasburkar och ställ dem i ugnen ca 1 timme så att de konserveras. Låt kallna och förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!