Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor
I kyl: 30 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor är en fluffig dessert. Den italienska färskosten får en härligt luftig konsistens när den blandas med lättvispad grädde.
Ingredienser
-
250 g
bär
- färska
-
0,5
vaniljstång
-
1 msk
fläderblomssaft
- konc
Fläderblomsmousse
-
0,5
vaniljstång
-
250 g
mascarponeost
-
0,75 dl
fläderblomssaft
- konc
-
3 msk
florsocker
-
1 dl
vispgrädde
Pistaschsmulor
-
50 g
smör
-
1 dl
pistaschnötter
- skalade, saltade
-
1 dl
havregryn
-
4 msk
strösocker
Garnering
-
myntablad
Gör så här
-
Marinerade bär: Skär eventuellt större bär i mindre bitar. Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med bär och flädersaft. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.
-
Fläderblomsmousse: Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med mascarpone, fläderblomssaft och florsocker till en slät. Vispa grädden lätt och vänd ner i ostsmeten. Låt stå i kylen ca 30 min.
-
Pistaschsmulor: Lägg alla ingredienser i en stekpanna, stek på medelvärme under omrörning tills det blir ett gyllenbrunt och frasigt smul, ca 10 min. Låt kallna.
-
Fördela hälften av bären i glas. Toppa med mousse, resten av bären pistaschsmulor och garnera med mynta