Marinerade körsbär med glass och sött smul

Marinerade körsbär med god glass och knaprigt smul. Mandellikören ger körsbären genast, men om du har tid att låta körsbären marinera lite längre tid blir de ännu godare.
Sanna Fyring Liedgren
Marinerade körsbär med glass och sött smul
Marinerade körsbär med glass och sött smul Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl råströsocker alt strösocker
  • 0,5 dl italiensk mandellikör - t ex Amaretto
  • 8 cantucciniskorpor
  • 200 g vaniljglass - lätt (5 %)
  • 0,5 l körsbär - eller bigarråer urkärnade

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker. Låt koka 1 min. Dra från plattan och tillsätt likören.

  2. Häll marinaden över körsbären.

  3. Stöt skorporna till grova smulor i en mortel eller hacka dem med en kniv (se tips).

  4. Fördela glassen i skålar eller glas. Toppa med körsbär och lite marinad. Strö över skorpsmulet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!