Rommarinerade jordgubbar med kokosglass

Marinerade jordgubbar med kokosglass, en härlig sommardessert. Kokossocker görs av kokosblommans nektar och har en fin karamellig smak och en vackert brun färg.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 3 msk kokossocker
  • 2 msk vit rom
  • 0,5 dl mynta - strimlad

Glass

  • 0,5 l vaniljglass
  • 1 dl riven kokos

Gör så här

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Rör socker och rom så att sockret löses upp. Blanda ner jordgubbarna och låt stå i rumstemperatur och marinera ca 1 timme.

  2. Vispa glassen fluffig med elvisp. Blanda i kokosen.

  3. Blanda jordgubbarna med mynta och servera dem med glassen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!