Marinerad tofu

Recept på marinerad tofu som passar utmärkt till både nudelsoppa och vegosushi.
Marinerad tofu passar till både nudelsoppa och vegosushi.
Marinerad tofu passar till både nudelsoppa och vegosushi. Foto: Lena Holmsäter

Ingredienser

  • 500 g naturell tofu
  • 1 dl tamarisoja
  • 1 msk ingefära - färsk, riven
  • 1 msk vitlök - riven
  • 1 röd chili
  • citrongräs - en stjälk
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 pkt groddar
  • 4 morötter
  • 2 kålrabbi
  • 1 pak choi - eller spetskål
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skär tofun i stora bitar. Blanda tamarisoja, hackad chili, riven ingefära och vitlök i en skål. Lägg i tofubitarna och låt marinera i 10–30 minuter. Skär morötter och kålrabbi i strimlor.

  2. Hetta upp en stekpanna och häll i olja. Ta upp tofubitarna från marinaden och strö på sesamfrön. Stek tofun i några minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat.

  3. Lägg i morötter och kålrabbi och stek i någon minut. Skär citrongräset i bitar och lägg i pannan. Häll på marinaden och låt steka tills grönsakerna fått färg.

  4. Skär pak choy i stora bitar och lägg i pannan precis innan servering. Plocka upp citrongräset, det ska inte ätas utan bara avge smak. Lägg upp på en tallrik och toppa med tofubitarna.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!