Marinerad skaldjurssallad

Musslor ger ett rikt tillskott på järn. Salladen kan också serveras som förrätt och räcker då till 4-6 pers.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g räkor - oskalade( 80 g skalade)
  • 1 burk musslor - (225 g) varav 145 g musslor)
  • 150 g sallad - blandad
  • 80 g körsbärstomater
  • 150 g gurka

Marinad

  • 1 schalottenlök
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 - 2 msk citron - pressad
  • 1 msk olivolja med citron - t ex Zetas
  • 0,5 dl persilja - hackad eller 1 msk hackad koriander
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten

Tillbehör

  • 100 g grovt bröd - (4 skivor)

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna, låt musslorna rinna av.

  2. Marinad: Hacka schalottenlök, vitlök och chili. Blanda hacket med citronsaft, olja, persilja, salt och vatten. Lägg i räkor och musslor.

  3. Riv salladen i bitar, halvera tomaterna och tärna gurkan. Blanda grönsaker och skaldjur. Servera med grovt bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!