Marinerad räksallad

Den milda potatisterrinen toppas med en nyskapad räksallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg räkor - oskalade, frysta
  • 3 dl svarta oliver - gärna Zetas urkärnade
  • 100 g pinjenötter
  • 1 dl basilika - färsk finskuren
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 3 msk citronsaft - pressad
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt. Strimla oliverna.

  2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg. Skär basilikan.

  3. Rör salt, peppar och citron i en skål tills saltet lösts. Tillsätt oljan och vänd ner räkorna, oliverna, pinjenötterna och basilikan.

  4. Fördela salladen på terrinen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!