Marinerad rabarber och hallon med vit chokladsmuldeg

Marinerad rabarber och hallon med vit chokladsmuldeg. Sommar i en dessert! Smuldegen som blir över kan förvaras i en tättslutande burk i kylen där den är hållbar i ca 2 veckor.

Petra Lindstrand
Marinerad rabarber och hallon med vit chokladsmuldeg
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm vaniljpulver
  • 250 g hallon

Smuldeg (ca 4 dl)

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl rårörsocker
  • 150 g vita chokladknappar - (Odense)

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern tunt. Koka upp socker, vatten, citronsaft och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka i cirka 5 minuter. Ta kastrullen från plattan. Blanda ner rabarber och hallon i lagen och låt stå i ca 15 min.

  2. Smuldeg: Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop mjöl, smör och socker. Blanda i chokladknapparna. Bred ut smulet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills smulet fått fin färg i ca 8 min. Rör om efter halva tiden. Låt smulet kallna.

  3. Servera rabarber och hallon med glass och strö över smulet.

Vad tyckte du om receptet?