Marinerad köttfärswok med äggnudlar

Marinerad köttfärswok med äggnudlar är god vardagsmat. Byt ut nötfärsen mot vegofärs om du hellre vill äta grönt.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 3 msk soja - japansk
  • 2 msk sambal badjak
  • 1 msk sesamolja
  • 250 g wokgrönsaker - frysta
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön - rostade
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda färsen med soja, sambal och sesamolja. Låt stå ca 5 min.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Stek färsen under omrörning i en wok eller stekpanna tills den är smulig och har fin färg. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare ca 5 min. Blanda ner nudlarna och vänd runt.

  4. Lägg upp woken på tallrikar och toppa med sesamfrön och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!