Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lättlagad köttfärswok med äggnudlar – enkelt recept

Recept på wok med marinerad köttfärs och äggnudlar, god och lättlagad vardagsmat. Byt ut nötfärsen mot vegofärs om du hellre vill äta grönt.

Lättlagad köttfärswok med äggnudlar – enkelt recept
Lättlagad köttfärswok med äggnudlar – enkelt recept
Lättlagad köttfärswok med äggnudlar – enkelt recept
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 3 msk soja - japansk
  • 2 msk sambal badjak
  • 1 msk sesamolja
  • 250 g wokgrönsaker - frysta
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön - rostade
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda färsen med soja, sambal och sesamolja. Låt stå ca 5 min.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Stek färsen under omrörning i en wok eller stekpanna tills den är smulig och har fin färg. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare ca 5 min. Blanda ner nudlarna och vänd runt.

  4. Lägg upp woken på tallrikar och toppa med sesamfrön och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Läs mer:
Min mathelg med Jason Diakité – ”Blir mycket mat från Mellanöstern”
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
10 rätter som passar perfekt i matlådan