Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill

Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill är en rätt där den söta och krispiga kålrabbin, som är en något bortglömd grönsak, förtjänar att få spela huvudrollen. 

Ylva Porsklev
Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill
God marinerad kålrabbi med citron och dill. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 325 g kålrabbi
  • 2 msk rapsolja - kallpressad
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk dill - hackad
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Skala kålrabbin och skär den i tunna halvmånar. Lägg dem i en bunke.

  2. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över kålrabbin. Blanda runt och låt stå ca 10 min.

  3. Lägg kålrabbin på ett fat och servera.

Vad tyckte du om receptet?