Marinerad getost med lufttorkad skinka
Marinering: 1 dygn
Aktiv tid c:a 30 minuter
Marinerad getost i olivolja med parmaskinka och färska örter är en lika enkel som lyxig inläggning. Gör marineringen några dagar i förväg och servera med rostat lantbröd.
Ingredienser
-
300 - 400 g
getost
-
100 g
lufttorkad skinka
-
timjankvistar
- färska
-
rosmarinkvistar
- färska
-
4
lagerblad
-
4
vitlöksklyftor
- skalade
-
10
pepparkorn
- cirka
-
5 dl
olivolja
Gör så här
-
Dela osten i mindre bitar. Dela skinkskivorna på längden. Vira en skinkskiva runt varje ostbit och stick in en örtkvist.
-
Varva ost, örtkvistar, lagerblad, vitlöksklyftor och pepparkorn i en väl reng jord glasburk som rymmer cirka 3⁄4 liter.
-
Häll på oljan och låt marinera i kylen i minst 1–2 dygn. Ta fram burken i god tid innan servering eftersom olivoljan blir grumlig av kyla. Osten håller sig någon vecka i kylen om den förvaras i en tät glasburk.