Marinerad fläskytterfilé med nudelsallad

Recept på snabbmarinerad fläskytterfilé med nudlar. En rätt som kan serveras varm, ­ljummen eller kall. Den kinesiska kryddan five spice blandas i en spännande och kryddig marinad som fungerar perfekt som sås eller dressing.

Marinerad fläskytterfilé med nudelsallad
Marinerad fläskytterfilé med nudelsallad Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 2 krm five spices (kinesisk krydda)
  • 250 g nudlar
  • 250 g snackgurkor
  • 2 msk vitvinsvinäger - eller risvinäger
  • 2 krm chiliflakes
  • smör
  • strösocker
  • vitvinsvinäger - eller risvinäger
  • salt

Tillbehör

  • 2 gemsallad

Gör så här

  1. Blanda soja, 1/2 dl socker, riven ingefära och five spice-kryddan. Koka upp och låt svalna till rumstemperatur. Häll marinaden över ­köttet och marinera i rumstemperatur i ca 10 min.

  2. Koka nudlar enligt anvisning på ­förpackningen. Skölj dem i kallt ­vatten. Sätt ugnen på 175°.

  3. Skär gurkorna på längden i 4 långa bitar. Blanda 2 msk vinäger, 2 tsk socker, chiliflakes och 1 krm salt. Häll dressingen över gurkan och låt stå i ca 10 min.

  4. Ta upp köttet och torka av det. Stek köttet runtom på medel­värme i 3 msk smör. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt i en köttermometer. Häll på marinaden och ugnsstek till köttets innertemperatur är 70°, ­beräkna ca 20 min.

  5. Ta köttet ur marinaden och skär det i tunna skivor. Lägg köttet till­sammans med nudlar och sallad på ett fat. Häll på marinaden och servera med gurkorna.

Vad tyckte du om receptet?