Marinad till fläskkött

Det blir så mycket mer smak när köttet får ligga i marinad innan du grillar det. I den här marinaden är det chili och apelsin, som passar speciellt bra till fläskkött. 1 sats räcker till 0,5 kg fläskkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl apelsinjuice - drickfärdig
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Finstrimla purjolöken.

  2. Lägg chili och purjolök i en skål och tillsätt olja, juice, salt och peppar.

  3. Blanda marinaden i en skål och lägg i det som ska marineras, täck över med plastfolie och låt stå i kylen i en eller två timmar. Inte mer än två timmar.

  4. Torka av köttet med hushållspapper innan du grillar, annars droppar marinaden ner på glöden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!