Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️
Pastasallad med pesto och halloumi
Fett: 29g
Protein: 24g
Kolhydrater: 60g
Underbart god och smakrik vegetarisk pastasallad med halloumi och pesto. I stället för pomamore går det bra att använda marinerade soltorkade tomater skurna i mindre bitar.
Ingredienser
-
300 g
pasta
-
1 knippa
sparris
- (250 g)
-
1
halloumi
- förpackning (200 g)
-
0,5 msk
olivolja
-
4 msk
pesto
-
16
gröna oliver
-
1 dl
pomamore
- (marinerade rostade körsbärstomater)
-
1 dl
basilikablad
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär sparrisen i bitar och låt den koka med de sista 3–4 min. Låt rinna av i ett durkslag.
-
Skär osten i skivor. Pensla ostskivorna med oljan och grilla dem ca 1 minut på varje sida.
-
Blanda pasta och sparris med pesto. Vänd ner oliver, tomater och basilika. Peppra. Servera pastan med den grillade osten.