Pastasallad med pesto och halloumi

Underbart god och smakrik vegetarisk pastasallad med halloumi och pesto. I stället för pomamore går det bra att använda marinerade soltorkade tomater skurna i mindre bitar.
Allt om Mat
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 knippa sparris - (250 g)
  • 1 halloumi - förpackning (200 g)
  • 0,5 msk olivolja
  • 4 msk pesto
  • 16 gröna oliver
  • 1 dl pomamore - (marinerade rostade körsbärstomater)
  • 1 dl basilikablad
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär sparrisen i bitar och låt den koka med de sista 3–4 min. Låt rinna av i ett durkslag.

  2. Skär osten i skivor. Pensla ostskivorna med oljan och grilla dem ca 1 minut på varje sida.

  3. Blanda pasta och sparris med pesto. Vänd ner oliver, tomater och basilika. Peppra. Servera pastan med den grillade osten.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!