Marias äggömma, chakukka

Det här receptet är ett minne från Tunisien, där det kallas chakukka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 lökar - färska
  • 2 paprikor - röda
  • 4 potatisar - medelstora kokta
  • 3 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk harissa
  • 1,5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 3 msk bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Ansa, skala och skär löken i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva potatisen. Skär tomaterna i klyftor.

  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök, paprika och potatis ca 5 min. Tillsätt tomaterna och fräs 2–3 min. Blanda i harissan och krydda med 1 tsk salt.

  3. Gör fördjupningar i grönsaksfräset och knäck ett ägg i varje fördjupning. Stek under lock tills äggvitan stelnat, ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och strö över persiljan.

  4. TIPS! Variera med säsongens grönsaker i den här heta rätten, t ex broccoli och sockerärter. Komplettera med bröd.

     

    Ca 240 kcal per portion, 13 g fett, 10 g protein, 20 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!