Marängsviss med apelsin

Marängsviss med apelsin blandas snabbt ihop. Byt ut Cointreau mot pressad apelsin om barn ska äta desserten.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk Cointreau - eller annan apelsinlikör
  • 20 maränger - små
  • 25 g mandel - rostad, flagad

Gör så här

  1. Skala apelsinerna och skär bort allt det vita. Skär frukten i bitar.

  2. Vispa grädden med Cointreau. Varva apelsin, grädde och krossade maränger i portionsskålar eller i en stor skål. Strö över mandeln och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!