Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Marängsviss med apelsin

Marängsviss med apelsin blandas snabbt ihop. Byt ut Cointreau mot pressad apelsin om barn ska äta desserten.

Marängsviss med apelsin
Marängsviss med apelsin
Marängsviss med apelsin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk Cointreau - eller annan apelsinlikör
  • 20 maränger - små
  • 25 g mandel - rostad, flagad

Gör så här

  1. Skala apelsinerna och skär bort allt det vita. Skär frukten i bitar.

  2. Vispa grädden med Cointreau. Varva apelsin, grädde och krossade maränger i portionsskålar eller i en stor skål. Strö över mandeln och servera.

Vad tyckte du om receptet?