Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Chokladsås: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka såsen i 4-5 minuter eller tills den börjar tjockna. Låt den kallna annars smälter hela svissen. Spara 2-3 msk till marängen.
3 x maränger: Sätt ugnen på 125 grader.
Koka upp vatten i en kastrull som ska användas som vattenbad. Blanda äggvita, socker och citron i en bunke som passar kastrullen. Sänk ned bunken i kastrullen. Vispa för hand eller med elvisp tills sockret smält och marängen är 60-65 grader varm. Använd termometer. Ta bunken från vattenbadet och vispa marängen på hög hastighet med elvisp eller i matberedare tills dess att den svalnat.
Lägg bakplåtspapper på en eller två plåtar. Spritsa eller klicka ut den neutrala marängen med två skedar. Dela sen upp smeten i två skålar. Ringla chokladsås över den ena marängen och rör försiktigt. Den ska inte blandas för mycket. Spritsa eller klicka ut marängen på plåten. Rör om jordgubbssylten så att den inte är så fast. Klicka jordgubbssylt i den sista marängsmeten och rör om försiktigt. Spritsa eller klicka ut smeten på plåten.
Grädda dem i 40-50 minuter. Marängerna kommer då att vara lite sega i mitten.
Fyllning: Hacka glassen i mindre bitar. Vispa grädde och skiva bananer. Blanda alla ingredienserna, björnbär, maränger och chokladsås. Toppa med björnbär och extra chokladsås.
Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag
Recept från Mitt kök