Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 100°.
Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på lågt varv några minuter. Öka farten och tillsätt sockret lite i taget.
Vispa till en blank fast smet. Sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper. Gör små armar genom att nudda dem lätt med ett finger.
Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme.
Låt dem svalna och se till att de står torrt.
Smält chokladen och vik ihop en bit smör- eller bakplåtspapper till en strut med pyttelitet hål. Häll i den smälta chokladen och spritsa ut ögon på spökmarängerna. Förvara torrt, helst i låda med lock.