Marängglasstårta

Recept på marängglasstårta.Lyxig glasstårta med krispig och lite seg marängbotten. Bra till sommarens alla kalas. 

Ingredienser

  • 3 äggvitor - stora
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl Rice krispies

Kolasås med citron

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk citronskal - rivet

Fyllning

  • 7 dl vaniljglass
  • 500 g vaniljglass

Gör så här

  1. Kolasås: Blanda grädde, socker, sirap och citronsaft i en kastrull. Sjud kolasåsen ca 15 min. Blanda ner citronskalet. Koka upp och låt kallna. 

  2. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning och vispa ca 3 min, tills marängsmeten är blank.

  3. Vänd ner rice krispies. Bred ut smeten till en platta, ca 20 x 30 cm, på bakplåtspapper i en långpanna. 

  4. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Öppna luckan och låt marängen torka medan ugnen kallnar. Dela marängen i två avlånga bitar, 10 x 30 cm.

  5. Ansa och skiva jordgubbarna. Skeda upp glassen och lägg den på den ena marängbottnen. Strö över jordgubbarna. Ringla över hälften av kolasåsen, resten kan sparas ca 2 veckor i kyl. Lägg på den andra marängbottnen och servera. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!