Maränger

Världens bästa tillbehör till glass.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och citronsaft skummigt. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt hälften av sockret. Vispa in sockret i skummet och tillsätt sedan resten av sockret. Öka hastigheten och vispa ca 2 min. Vispa till ett fast skum.

  2. Sikta i florsockret och vänd ner det i skummet.

  3. Häll marängsmeten i en spritspåse med slät tyll och spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Smeten kan också klickas ut med hjälp av två skedar.

  4. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 5 min. Sänk temperaturen till 100° och låt marängerna stå och torka 1–1 1/2 timme. Låt marängerna kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!