Marängbädd med jordgubbsgrädde

Sommartårtan nummer ett: jordgubbar och maräng. Lika enkel som god.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse

Fyllning

  • 6 jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 1 l jordgubbar
  • 1 nypa myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum, gärna med elvisp. Vispa i sockret, lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse när marängsmeten är riktigt fast.

  2. Bred ut en del av marängsmeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Toppa med resten av marängsmeten till en kant.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt marängformen stå kvar i avstängd ugn tills den är torr och släpper från papperet. Förvara torrt till servering.

  4. Vid servering: Snoppa och mosa jordgubbarna med florsockret. Vispa grädden med strösockret. Blanda i vaniljsocker och mosade jordgubbar. Fyll marängformen med jordgubbsgrädden. Garnera med jordgubbar och mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!