Manhattan-marmelad

Klassiska drinken Manhattan - i marmeladform! En perfekt ge bort-present till marmeladfantaster och drinksugna. Manhattan-marmelad har aningen beska, och för en gångs skull kommer cocktailkörsbären till sin rätt. Passar till toast och lagrad hårdost.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 0,5 dl cocktailkörsbär
  • 2,5 apelsin
  • 0,5 dl bourbon
  • 0,5 dl vermouth - söt
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 stänk Angostura bitter
  • 300 g syltsocker

Gör så här

  1. Halvera körsbären. Skölj apelsinerna i ljummet vatten. Skär av det gula från 2 apelsiner med potatisskalare. Finstrimla skalen, mät till 2 dl skal. Pressa ut 1 dl saft. Skär 1/2 apelsin i skivor.

  2. Koka ihop apelsinsaft, apelsinskal och skivad apelsin med bourbon, vermouth, citronsaft och Angostura ca 10 min. Blanda i körsbären. Mät blandningen till 3 dl. Tillsätt sockret och koka kraftigt under omrörning ca 3 min.

  3. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!