Mangoyoghurtglass

En härligt syrlig glass som blir perfekt avrundning efter en kryddigare måltid. Den kan även smaksättas med finskuren färsk chili. Glassen blir ljusare än den på bilden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1,5 dl vatten
  • 3,25 dl strösocker
  • 2 msk glykos
  • 2 mango
  • 0,5 dl vatten
  • 3,5 dl matyoghurt
  • 1 lime - rivet skal + 2 tsk pressad saft

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min.

  2. Häll vatten, socker och glykos i en kastrull och koka till sockerlag. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det under omrörning i den varma sockerlagen. Låt lagen kallna.

  3. Skala mangon och ta bort kärnan. Mixa med vatten till en puré.

  4. Blanda sockerlagen, mangopuré, yoghurt och skal och saft av lime. Kör i glassmaskin. Lägg över i en form med lock och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!