Mangomargarita

Mangomargarita blir extra god med lime, salt och socker.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 lime
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk strösocker
  • 225 g mango - fryst, i tärningar
  • 1 msk agavesirap - eller vanlig ljus sirap
  • 0,5 dl tequila
  • 2 msk Cointreau - eller triple sec

Gör så här

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda salt, socker och limeskal.

  2. Fukta glaset med lite limesaft och doppa i socker- och saltblandningen så att glaset får en saltkant.

  3. Lägg den frysta mangon i en mixer, häll i övriga ingredienser. Mixa till en slät puré. Tillsätt eventuellt vatten så drinken får lagom krämig konsistens.

  4. Häll upp och toppa med lime- och saltsockerblandningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!