Mangoketchup

Recept på vegansk mangoketchup. Spännande syrlig ketchup. Kan förvaras en vecka i kylen.
Recept på mangoketchup.
Recept på mangoketchup. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk currypulver
  • 1 msk rapsolja - + 4 msk
  • 200 g mangobitar - frysta
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl lime - pressad
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och curry i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt mangon. Häll över vatten och limesaft. Blanda i sockret. Låt sjuda utan lock ca 20 min.

  2. Mixa ketchupen slät med 4 msk olja. Krydda med salt. Låt kallna. 

Recept av Sebastian Schaurmann

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!