Fler recept på key lime pie hittar du här:
Roy Fares key lime pie
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Mixa granola och mjöl i en matberedare. Tillsätt socker och smöret skuret i tärningar. Mixa till en smulig deg.
Tryck ut degen i 6 portionsformar, ca 10 cm i diameter med löstagbara bottnar, eller i en stor pajform, ca 24 cm. Låt pajerna stå i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Grädda pajskalen mitt i ugnen ca 12 min. Sänk ugnsvärmen till 175°. Tryck ner bottnarna med ett glas eller mått för att få en jämn botten och kant innan pajskalen har svalnat.
Fyllning: Tina och låt mangon rinna av. Mixa den till en slät puré. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av den ena limen och pressa saften ur båda, mät till 3 msk saft. Blanda mangopuré, limeskal och -saft. Tillsätt äggulor och kondenserad mjölk. Fyll pajskalen med mangofyllning.
Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 15 min, en stor paj ca 25 min. Kyl pajerna.
Frukt: Skala och skär kiwi i bitar. Skala och skiva physalis. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda frukten.
Vispa grädden. Servera pajerna med vispad grädde, frukt och garnera eventuellt med citronmeliss.
Fler recept på key lime pie hittar du här:
Roy Fares key lime pie