Mango- och vinbärssmulpaj med kokos

Enkel och god paj med mango och vinbär. En riktig sommardröm!
Christina Asplund
Foto: Thomas Carlén

Smuldeg

  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 0,5 dl kokosgrädde

Fyllning

  • 250 g mango - i tärningar
  • 150 g röda vinbär
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • mynta

Till servering

  • vaniljsås - blandad med vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda samman kokosflingor, vetemjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och kokos- grädde och nyp samman till smulor.

  3. Lägg mango och repade vinbär i en smord pajform, cirka 22 cm i diameter. Blanda samman potatismjöl och strö- och vaniljsocker. Strö över frukt och bär. Fördela kokosmulorna ovanpå och grädda pajen i mitten av ugnen

    i cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!