Mandelskorpor

Biscotti di prato/Cantucci - receptet räcker till 1 plåt.
Mandelskorpor
Mandelskorpor Foto: Albert Håkansson

Ingredienser

  • 150 g mandel - skållad, hackad
  • 75 g pinjenötter
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker - äkta
  • 400 g strösocker
  • 4 ägg - uppvispade
  • 2 tsk apelsinskal - rivet
  • nypa salt

Gör så här

  1. 1/ Värm ugnen till 200°. Rosta hackad mandel och hela pinjenötter en stund i torr panna. Smält smöret. Låt det svalna. 2/ Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en deg. 3/ Tryck ut degen till en cirka 1 cm tjock kaka på en plåt klädd med smörpapper. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Tag ut plåten och skär sneda snittar, cirka 2 cm breda. Sprid ut dem på två plåtar. Grädda vidare i ytterligare 25 minuter tills skorporna är gyllengula. Byt plats på plåtarna ett par gånger. 4/ Låt skorporna svalna på galler utan duk och förvara dem sedan i täta burkar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!