Mandelpotatissoppa med stekt röding

40 min Denna goda rätt skvallrar om att Karin har rötter i Norrland. Röding, mandelpotatis och svamp är goda ingredienser som här samsas i en soppa med tillbehör. Rödingen kan ersättas med samma mängd lax om den är svår att få tag på.
Allt om Mat

Soppa

  • 1 kg mandelpotatis
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald

Kantarellfräs

  • 200 g kantareller - färska
  • 1 morot - liten
  • 50 g sockerärter
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Fisk

  • 2 rödingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Soppa: Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt grädde, buljongtärning och hälften av mjölken. Låt koka upp och mixa slätt med mixerstav.

  3. Kantarellfräs: Ansa kantarellerna eller låt burkkantareller rinna av. Skala och strimla morotten. Strimla sockerärterna tunt. Skala och skär schalottenlöken i ringar.

  4. Stek kantarellerna i smöret tills de fått fin färg. Tillsätt socker- ärter, morot och schalottenlök och låt fräsa med ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

  5. Fisk: Skär rödingen i breda bitar på snedden. Salta och peppra rödingen. Stek den i olja och smör tills den fått fin färg, ca 3 min per sida.

  6. Häll resten av mjölken i soppan. Låt koka upp och mixa soppan skummig med mixerstav. Servera soppan med röding och kantarellfräset som tillbehör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!