Mandelpannkakor

Fluffiga pannkakor med rårörda hallon och vispgrädde. Smeten passar också bra att göra plättar på.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • smör - till stekning

Rårörda hallon

  • 4 dl hallon
  • 2 msk sötströ - eller lättströ

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mandelpannkakor: Vispa ihop ägg, kokosmjölk, vispgrädde och fiberhusk. Vispa i mandelmjöl, salt och vaniljpulver. Låt smeten svälla i 6-8 minuter.

  2. Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna på medelvärme i smält smör i en stekpanna.

  3. Rårörda hallon: Rör ihop hallon och sötströ eller lättströ med en gaffel.

  4. Vispa grädden och servera till pannkakorna och rårörda hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök