Mandelmylkshake

Ringla chokladsås i glas eller burkar och häll i en mylkshake - milkshake utan komjölk - gjord på mandelmjölk, bananer, dadlar och kakao. Uppiggande och fräsch drink att servera som dessert efter maten.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Mandelmylkshake

  • 2 bananer
  • 6,5 dl mandelmjölk
  • 5 dadlar - urkärnade
  • 2 msk kakao

Chokladsås med lönnsirap

  • 1 dl lönnsirap
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Mandelmylkshake: Skala och skiva bananerna.

  2. Mixa ihop alla ingredienserna.

  3. Chokladsås med lönnsirap: Koka ihop lönnsirap och kakao. Låt svalna.

  4. Servering: Ringla chokladsås i glas eller glasburkar. Häll i mandelmylkshaken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök