Mandelmusslor med lättare fyllning

Mandelmusslor med en lättare fyllning med sötad yoghurt och bär.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl sötmandel - skållad och mald (100 g)
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk bittermandelessens
  • 20 g smör - till formarna

Fyllning

  • 1 dl hallonsylt
  • 2,5 dl mellangrädde - vispad

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och mandel i matberedarens skål.

  2. Lägg i kallt smör i bitar och mixa till en smulig massa.

  3. Tillsätt ägget och bittermandelsessens. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 1 timme i kylen.

  4. Pensla formarna med det smälta smöret. Ställ dem i kylen.

  5. Sätt ugnen på 175°. Halvera degen. Rulla till två långsmala rullar, dela dem i 10 bitar vardera. Lägg 1 bit i varje smord form, tryck ut degen med mjölad tumme. Grädda på plåt mitt i ugnen 15-18 min.

  6. Knacka ut kakorna och låt svalna på galler.

  7. Servera med vispad grädde och sylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!