Mandelmusslor
Mandelmusslor - bästa receptet. Servera de spröda mandelmusslorna med sylt och grädde.
Ingredienser
-
50 g
sötmandel
-
100 g
smör
- rumsvarmt
-
0,5 dl
strösocker
-
1
ägg
-
1,75 dl
vetemjöl
Tillbehör
-
1 burk
sylt
-
1 pkt
grädde
- vispad
Gör så här
-
Skålla, skala och mal mandeln.
-
Rör smör och socker poröst. Blanda ner ägg och mandel. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp 30 min.
-
Sätt ugnen på 200º. Forma degen till en rulle på mjölad arbetsbänk. Dela rullen i ca 20 bitar. Tryck ut degbitarna i smorda krusiga metallformar.
-
Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna. Servera med sylt och vispad grädde.