Mandelmjölk

Varm mandelmjölk med juliga kryddor. Toppa med vispad grädde och pepparkakssmul. En dryck som är så god att man vill njuta av den året om!
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 l mandelmjölk - osötad
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk kanel - malen
  • 1 tsk kardemumma - malen
  • 0,5 tsk ingefära - malen
  • 1 krm nejlika - malen
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 pepparkakor

Gör så här

  1. Häll mandelmjölken i en kastrull. Rör ner farinsockret och kryddorna. Vispa och koka upp mjölken.

  2. Vispa grädden lätt.

  3. Häll upp mjölken i en stor värmetålig kanna eller i fyra glas eller muggar.

  4. Toppa med vispgrädde. Krossa pepparkakorna och strö smulorna över grädden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök