Mandelmaräng med sommarbär

Ett ljuvligt gott recept på en söt mandel- och marängkaka. Garnera med säsongens färska bär och gröna blad.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 1 dl strösocker

Tillbehör

  • 1 l bär - t ex hallon, blåbär, vinbär, smultron
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint.

  2. Dela äggen och rör ihop äggulorna med mandelmassa i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och rivet limeskal. Rör ner blandningen i mandelmassan.

  3.  Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten.

  4. Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Bred marängen över kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Skydda kakan med en plåt om den ser ut att bli för mörk.

  5. Låt kakan svalna. Servera med färska bär och vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!