Mandelkubbar med extra mandel

Gammaldags kakor som blir lite mer knapriga tack vare den hackade mandeln. Bittermandeln kan ersättas med hushållsarom med bittermandelsmak. På flaskan står hur mycket man ska ersätta med.
Allt om Mat
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 50 g sötmandel - (en knapp dl)
  • 12 bittermandlar
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 2 tsk hjorthornssalt

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 2 msk sötmandel - hackad
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka sötmandeln. Riv bittermandeln på rivjärn.

  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och filmjölk. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten tillsammans med sötmandel och bittermandel.

  3. Klicka ut smeten till avlånga bullar på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kubbarna svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!