Mandelkaka med hallon  

Mandelkaka med hallon är en supersnabb, glutenfri mandel­dessert. Variera med dina favoritbär och frukt.  
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 lime
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 2 dl hallon
  • 2 msk strösocker - + 1 tsk
  • 1 dl turkisk yoghurt

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.Riv mandelmassan grovt. Skölj limen noga i ljummet vatten och riv av skalet.

  2. Vispa ihop mandelmassa, smör, ­limeskal och ägg. Bred ut ­smeten i små smorda formar som rymmer ca 1 dl. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Rör hallonen med 2 msk socker. ­Blanda ner 1 tsk socker i yoghurten.

  4. Servera kakorna ljumma med hallon och yoghurt. Pudra över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!