Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Mandelflarnsbakelser

Recept på fyllda mandelflarn med hjortronkräm. Flarnen kan frysas ofyllda för att läggas ihop med krämen vid servering.

Mandelflarnsbakelser
Mandelflarnsbakelser
Mandelflarnsbakelser
Lägg ihop kakorna två och två med hjortronkräm emellan. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 g sötmandel - skalad
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g glykos - (ca 3 msk)
  • 0,75 dl strösocker

Hjortronkräm

  • 0,5 dl hjortronmarmelad - eller fast sylt
  • 200 g färskost - naturell

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en deg. Rulla 24 kulor av degen och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills flarnen fått gyllene färg. Stansa ut dem med en ring om du vill ha dem helt perfekt jämna. Men man får vara snabb innan de hinner stelna när de kommer ur ugnen. Låt flarnen kallna på galler.

  3. Kräm: Blanda marmelad och ost. Lägg ihop kakorna två och två med hjortronkräm mellan. Pudra över florsocker och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Cecilia Hansson