Mandelcrumble med rysk yoghurt och bär

Recept på mandelcrumble med rysk yoghurt och bär. Ett slags smulpaj à la minute. Förvara crumblen som inte går åt i en lufttät burk med lock.
Johanna Westman

Ingredienser

  • 500 g rysk yoghurt
  • 3 msk honung
  • 125 g hallon - färska
  • 125 g röda vinbär - färska
  • 125 g björnbär - färska

Crumble, ca 1 liter

  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g mandelmjöl - eller mald mandel
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl mandelspån

Gör så här

  1. Crumble: Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Blanda smör, mjöl, socker, mandelmjöl och salt i en matberedare till en smulig deg. Blanda ner mandelspånen.

  2. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Rör om var 10:e min. Ta ut och låt kallna.

  3. Varva lite crumble med yoghurt, honung och bär i glas eller skålar och servera genast.

Recept av Johanna Westman, som tipsar:

"Mandelcrumble är perfekt att ha i en burk i skafferiet. Så kan man slänga ihop en dessert med lite frukt eller bär. Den kräver minimal arbetsinsats och innehåller inte så mycket socker."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!