Mandelbottnar med svartvinbärsmousse

Mandelbottnar med svartvinbärsmousse passar både som dessert och till kaffet. I stället för att spritsa kan man breda ut moussen på bottnarna.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt

Färskostmousse

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g färskost - naturell
  • 0,5 dl svartvinbärssaft - konc

Garnering

  • rosenblad - torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl, socker och salt. Blanda försiktigt till en jämn smet.

  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 24 x 32 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills bottnen har fått fin färg. Låt kallna.

  3. Färskostmousse: Vispa ihop grädde, färskost och saft till fast konsistens. Lägg moussen i två spritspåsar, en med slät och en med krusig tyll.

  4. Skär bottnen i kvadrater, ca 8 x 8 cm. Spritsa släta rundlar mousse på hälften av plattorna. Lägg på resterande plattor och spritsa på mousse med krusig tyll. Garnera med rosenblad.

Recept av Cecilia Hansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!