Mandelbiscotti

Ljuvligt knapriga mandelskopor på LCHF-vis! Perfekt när man är sugen på något litet efter maten eller vill bjuda på något gott till kaffet.
Elisabeth Johansson
Mandelbiscotti
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 g mandel
  • 75 g smör - mjukt
  • 2 dl sötningsmedel - till exempel Suketter strö
  • 3 ägg
  • 7 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 citron - finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Hacka mandeln grovt.

  3. Vispa smör och sötningsmedel, vispa i ett ägg i taget.

  4. Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver och vänd ner i äggsmeten med citronskal. Vänd ner mandeln.

  5. Forma smeten till två plåtslånga längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på falsen längst ner i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut plåten och låt längderna svalna.

  6. Skär upp längderna försiktigt på snedden i 1 ½-2 centimeter tjocka bitar med en vass tandad kniv. Lägg tillbaka skorporna med snittytan uppåt, sänk temperaturen till 125 grader. Torka skorporna i cirka 20 minuter. Ta ut skorporna och låt de svalna helt.

  7. Förvara skorporna i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök