Mandarinsufflé med morotskaka och hallonsås

Mandarinsufflé: Den här sufflédesserten är enkel att servera eftersom mandarinerna fylls med sufflémassan och fryses in flera dagar i förväg. Sedan är det bara att grädda dem direkt ur frysen!
Allt om Mat

Mandarinsufflé

  • 8 mandariner
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 tsk potatismjöl
  • 1 msk Cointreau
  • 50 g smör - smält
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 äggvitor - stora
  • 0,5 dl strösocker

Morotskaka (16 bitar)

  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 180 g vetemjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kanel - mald
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl olivolja
  • 7 dl morötter - finrivna
  • 1 smör och ströbröd - till en avlång bakform

Fyllning

  • 300 g philadelphia
  • 250 g florsocker
  • 150 g smör - rumsvarmt

Hallonsås

  • 200 g hallon
  • 100 g florsocker

Gör så här

  1. Mandarinsufflé: Dela mandarinerna på tvären (spara skalet). Gröp ur fruktköttet och pressa ur juicen och sila den. Spara 2 dl.

  2. Blanda juice med 1/2 dl socker, potatismjöl och Cointreau i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt kallna.

  3. Pensla insidan av mandarinskalen med smör och sockra även insidan (1/2 dl). Ställ mandarinskalen i frysen 1 timme.

  4. Vispa äggvitor till skum, tillsätt 1/2 dl socker och vispa hårt till en marängsmet, gärna med elvisp. Blanda ner lite av marängsmeten i mandarinmassan och vänd därefter ner resten. Fyll de frysta skalen och ställ dem i frysen igen. Hit går bra att förbereda.

  5. Servering: Sätt ugnen på 225°. Ställ mandarinerna, direkt från frysen, på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, tills de rest sig och fått lite färg. Servera direkt.

Morotskaka och hallonsås

  1. Morotskaka: Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Rör ner olja och morötter.

  2. Smörj och bröa en 2-liters brödform. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Stjälp upp och låt kallna på galler.

  3. Fyllning: Blanda samman ingredienserna.

  4. Dela kakan i 3-6 lager och bred ostkrämen emellan. Lägg plastfolie i bakformen och lägg tillbaka den nu fyllda tårtan. Ställ formen i frysen.

  5. Hallonsås: Mixa hallon och florsocker. Sila bort kärnorna. -Hit går bra att förbereda-

  6. Servering: Låt morotstårtan halvtina. Skär upp halva tårtan i bitar, fördela på tallrikar (lägg tillbaka resten av tårtan i frysen till ett senare tillfälle). Garnera med hallonsås, servera direkt med varma mandarinsuffléer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!