Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver


Den här makrillrätten är mycket snabbgjord och ljuvligt god. Hoppa inte över citronskalet, det är det som gör det där lilla extra.
Mitt Kök
Annika Broman
Annika Broman

Ingredienser

  • 400 - 500 g makrillfilé - (här fungerar även fryst makrill)
  • ströbröd - ca 1 dl
  • salt
  • margarin - eller smör, att steka i
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk soltorkade tomater - av smaksättningen
  • 1 dl svarta oliver
  • citron - finrivet skal från 1
  • bladpersilja
  • färskpotatis - kokt

Gör så här

  1. 
Vänd makrillen i ströbröd.


  2. Stek fisken lite lätt i ganska rikligt med margarin eller smör i en stekpanna, stek några åt gången.


  3. Lägg tillbaka makrillen i stekpannan och tillsätt mellangrädde, soltorkade tomater, smaksättningen och oliver. Låt alltsammans koka tills fisken är färdig, det tar 5-10 minuter.

  4. 
Strö på citronskal och bladpersilja. Smaka av med salt.


  5. Servera makrillen med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!