Majswraps med bönor och avokado

Vegetarisk wrap med mexikanska smaker, krämig avokado och het chili.
Majswraps med bönor och avokado
Majswraps med bönor och avokado Foto: Anders Schönnemann

Ingredienser

  • 2,5 dl majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl lättöl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja

Fyllning

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 burk röda bönor (kidney beans) - (400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 avokador - mogna
  • 1 gemsallad
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1,5 dl sweet chilisås

Gör så här

  1. Blanda majsmjöl, vetemjöl och salt. Vispa ihop ägg, öl och vatten och blanda ner i mjölet. Tillsätt olja. Grädda smeten i torr, het stekpanna ca 2 min per sida.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. 
Fräs bönorna i oljan tillsammans med chili 
och pressad vitlök.

  3. Halvera tomaterna och låt dem fräsa med bönorna ca 3 min. Ta pannan från värmen.

  4. Halvera, kärna och gröp ur avokadorna. Skär fruktköttet i bitar. Blanda ner avokadon i bönorna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

  5. Fyll majswrapsen med sallad och bönröra. Servera med sweet chilisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!