Majssoppa med jalapeñoquesadillas

Recept på en smal majssoppa med jalapeñoquesadillas. Quesadillan ska serveras nystekt, men soppan kan göras i förväg.

Allt om Mat
Majssoppa med jalapeñoquesadillas
Recept på en smal majssoppa med jalapeñoquesedilla. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 burk majs - (340 g)
  • 4 potatisar
  • 1 lök - gul
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • rapsolja
  • vatten
  • salt

Quesedillas

  • 4 tortillabröd
  • 100 g ost - riven, lagrad
  • 1 dl jalapeño - grovhackad
  • 1 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Låt majsen rinna av, spara ca ­½ dl. Skala och tärna potatisen. Fräs majs, potatis och lök i 2 msk olja i en gryta. Häll på 1,2 liter vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Rosta den sparade majsen i en torr, het stekpanna tills den fått fin färg. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med ½ tsk salt och rör i crème fraiche.

  3. Quesadillas: Blanda ost, jalapeño och crème fraiche. Fördela blandningen på två av tortillabröden. Lägg de övriga bröden ovanpå och tryck ihop. Stek bröden i en torr stekpanna ca 3 min på varje sida. Skär dem i snibbar.

Vad tyckte du om receptet?